Blog

Oletko koskaan harkinnut ammattijärjestäjän palkkaamista? Luuletko, että voisit hyötyä ammattilaisen neuvoista? Anna ammattijärjestäjän auttaa. Lopussa löydät myös tarjouksen mitä ei kannata ohittaa!

Ammattijärjestäjän palveluita opiskelijahinnoilla

Jokaisella ihmisellä on ainutlaatuinen näkemys järjestetystä kodista. Jokainen ihminen on erilainen, mikä tarkoittaa, että ammattijärjestäjä räätälöi jokaiselle henkilökohtaisen suunnitelman asiakkaan kanssa yhdessä. Myös syitä on useita, miksi joku palkkaa ammattijärjestäjän.

Saatat pohtia, mitä ammattijärjestäjän työnsä pitää tarkalleen sisällään. Yksinkertaisesti sanottuna ammattijärjestäjä on henkilö, joka on koulutettu auttamaan sinua järjestämään fyysisiä tai digitaalisia tiloja elämässäsi. Tämä voi olla tietty tila, kuten varasto, vaatehuone, keittiö tai se voi olla koko kotisi.
Monet ihmiset ajattelevat, että ammattijärjestäjä astuu kotiisi, karsii sen turhista tavaroista ja siivoaa sen asiakkaalle. Sitä EI ammattijärjestäjä tee. Suunnittelu, karsiminen ja järjestäminen tehdään asiakkaan kanssa yhdessä. Asiakas on se kuka tekee lopullisen päätöksen mitä pidetään ja mitä laitetaan pois. Ammattijärjestäjä on tukenasi ja apuna kun järjestetään koti toimivaksi. Koti missä arki toimii ja missä on helppo hengittää.

Ammattijärjestäjän palveluita opiskelijahinnoilla

Järjestäminen ammattijärjestäjän kanssa voi auttaa asiakasta karsimaan, järjestämään tavaroita ja löytää säilytysratkaisuja.

Haluaisitko, että kodin siistinä pitäminen helpottuisi ja tavarat löytyisi helpommin? Yllä olevat tarjoushinnat on voimassa 30.6.2024 asti. Laitetaan kotisi kuntoon ennen kesälomia!

Laita sähköpostia tai soita, katsotaan miten voin auttaa sinua!
info@ihmemutsi
0451417303

Published:

Olen kahden erityislapsen äiti, joka taas jälleen kerran miettii että miksi kaikesta pitää aina taistella? Maistuisiko onnistuminen ja tasa-arvoiset oikeudet yhtä hyvältä, jos niistä ei ensin vähän väännettäisiin ja taisteltaisiin? Vanhin erityislapsistani on 16-vuotias ja nuorin 14-vuotias. Lapsilla on yhteensä viisi diagnoosia, joista ensimmäinen diagnosoitiin yli 10-vuotta sitten. Olen siis taistellut lapsilleni kuuluvista oikeuksista yli 10-vuoden ajan. Enkä lopeta ikinä!

Esikoinen on tällä hetkellä yhden ison tienhaaran muutoskohdassa, peruskoulu on päättymässä ja pitäisi tietää mikä hänestä tulee isona? Jos hän ei sitä tiedä, kuka sitten? Ei äiti, eikä opettaja mutta opolla oli kertoa meille mahtavasta jutusta kuten Koulutuskokeilu. Muutaman päivän ajan pääsisi kokeilemaan koulua mikä edes vähän kiinnostaa. lapsi pääsisi näkemään muita opiskelijoita ja aikuisia. Ja mikä tärkeintä, tulevat opettajat näkisivät lapseni oikeasti. He näkisivät millainen hän oikeasti on, eikä vain diagnooseja paperilla. Koulutuskokeilu voisi olla meidän pelastus tähän kaameaan jännitykseen ja epätietoisuuteen, kun ei erityisnuori välttämättä hahmota mitä syksyllä tapahtuu. Vanha koulu, kaverit, opettajat, avustajat jopa taksikuskit jäävät menneisyyteen kun edessä on täysin avoin tulevaisuus.

Yhdessä nuoren kanssa kirjoitetaan hakemusta kouluun sekä Kelaan. Tehdään testi, mikä auttaa tulevia opettajia opintojen suunnittelussa. Lähetetään hakemukset ja äiti varmistaa, että kaikki tarvittavat liitteet on oikein. Sitten odotetaan. Odotetaan vielä vähän lisää.
Soitan Kelaan, kysyäkseni missä mennään. Puhelimeen vastannut virkailija lupaa kiirehtiä asiaa, koska kevään yhteishaku alkaa pian ja koulutuskokeilussa olisi hyvä käydä ennen yhteishakua.
Odotetaan taas.

Tulee puhelinsoitto.
”Hakemus on hylätty”.

Miksi? Miten? Mitä teimme väärin, kun täytimme hakemukset niin kuin opo oli meitä neuvonut ja niin kuin muutama luokkakaverikin oli hakemukset täyttänyt?
”Kyseiselle linjalle ei pysty hakemaan koulutuskokeiluun, kun se on jo itsessään valmistava opintolija.”
Miten me ei voida hakea, mutta muut on hakeneet ja saanet päätöksen? Samat lomakkeet, samalla tavalla täytetty, samaan kouluun haettu ja vielä samalle ajanjaksolle.

Alkaa muutaman päivän puhelinsoitto rumba. Soitan opolle, kuka kehottaa soittamaan ammattikouluun ja ketkä sitten neuvovat soittamaan Kelaan uudestaan. Erityislasten vanhempaa koetellaan taas vähän lisää.
Soita, selitä, soitan ja selitän lisää. Puheluiden välissä huudan, itken ja melkein revin hiuksia päästäni. Miksi ei koskaan voi meidän asiat mennä helpommin? En pyydä erityiskohtelua, vaan tasavertaisuutta!

Samaan aikaan luen uutisista, kuinka nykynuorten opiskeluinto on laskemaan päin ja koulussa ei kiinnosta käydä. Mietin, että miksiköhän? Jos tutustuminen evätään toisilta ja toisilta ei, niin kyllä se kieltämättä laskee opiskeluintoa.

Kela pyytää ammattiopistolta lisäselvitystä, sen saan pyytämällä ja lähetän Kelaan. Soitan perään, varmistaakseni että selvitys on mennyt perille. Puhelimessa ollut virkailija kiittää ja lupaa kiirehtiä lisäselvityksen käsittelyä.
Muutama tunti ja taas saan puhelun Kelasta.

”Lähettämänne paperi ei muuta mitään, koulutuskokeilun maksusitoumus hakemus on hylätty.”
Yritän selittää virkailijalle, että miten ja miksi? Kun edelleen olemme samalla lomakkeella lähteneet hakemaan koulutuskokeilua, niin kuin muutkin nuoret. Virkailija pahoittelee ja pyytää tekemään päätöksestä valituksen.
Aivan varmasti teenkin. Puhelu päättyy.

Taas itken ja huudan.

Minkälainen maailman tulisi olla, jotta erityislapset saisivat samaa kohtelua kun muutkin, erityislasten vanhemmat saisi tehdä päivätyötään rauhassa eikä tapella puhelimessa päivänselviä asioita.

Poikani ansaitsee koulutuskokeilun, tutustumisen tulevaan kouluun, stressittömän yhteishaun ja oikeuden olla kuin kuka tahansa nuori.

SAA JAKAA!!!!

Updated:

Järjestäminen voi olla haastavaa kenelle tahansa, mutta jos sinulla on ADHD, se voi tuntua mahdottomalta. Pienetkin tehtävät, kuten huoneen puhtaana pitäminen tai ajoissa töihin/ – kouluun pääseminen, voivat tuntua ylitsepääsemättömiltä.
Tässä artikkelissa jaan kymmenen tärkeää ADHD-organisaatiotyökalua, jotka voivat tehdä elämästäsi paljon helpompaa. Nämä työkalut auttavat sinua tiellä kohti parempaa arkea ADHD:n kanssa. Puhelinsovelluksista visuaalisiin ajastimiin. Jos olet valmis muuttamaan arkeasi, lue eteenpäin!

Auttaako järjestäminen ADHD:tä?

Miksi ADHD:n kanssa järjestäminen on niin vaikeaa?
On useita syitä, miksi järjestäminen voi olla niin vaikeaa ihmiselle jolla on ADHD. Yksi syy on se, että ADHD: sta kärsivillä ihmisellä on usein paljon ideoita. Ajatukset hyppäävät jatkuvasti yhdestä asiasta toiseen ja takaisin. Tämä voi vaikeuttaa keskittymistä yhteen tehtävää (järjestämiseen). Toinen syy on se, että ihmiset, joilla on ADHD, kamppailevat usein toiminnanohjauksen kanssa. Nämä taidot ovat välttämättömiä tehtävien suunnittelussa, organisoinnissa ja suorittamisessa. Ihmisellä voi myös olla ongelmia työmuistin kanssa. Tämä voi vaikeuttaa tapaamisten, aikakäsityksen ja tehtäväluetteloiden muistamista.

Tähän kysymykseen ei siis ole yksiselitteistä vastausta. Jotkut ihmiset huomaavat, että järjestäminen auttaa heitä keskittymään ja saamaan asioita tehtyä. Toiset ihmiset huomaavat, että järjestäminen luo enemmän haastetta kuin lisää arvoa arkeen. Jos koet, että järjestäminen voisi auttaa arkeasi, on olemassa useita tapoja toteuttaa sitä. Voit esimerkiksi käyttää puhelinsovelluksia, paperikalentereita ja muistikirjoja asioiden seuraamiseen. Jos huomaat, että järjestäminen tuo enemmän haastetta, unohda tai tee vähemmän, sekin on okei. Voit silti löytää muita tapoja hallita ADHD arjessasi.

Työkaluja ADHD aikuisille, nuorille ja lapsille

Yksi tapa helpottaa järjestämistä on käyttää puhelinsovelluksia. Useat puhelin sovellukset on suunniteltu erityisesti ADHD:sta kärsiville.

”Muistiinpanot” voi auttaa sinua seuraamaan muistiinpanoja, ideoita ja muuta. Joten sen sijaan, että sinulla olisi monia pieniä muistilappuja koti täynnä, voit tehdä muistiinpanoja kännykällä

Auttaako järjestäminen ADHD:tä?

”Mouse Timer” on loistava sovellus keskittymiseen. Lähtökohtana on, että asetat ajastimen, kuinka kauan haluat keskittyä johonkin. Aseta aika ja kuvaruutuun ilmestyy omenoita ja juustopala. Tavoitteena on, että hiiri syö omenat siinä ajassa kun sinä esim. siivoat keittiön. Inspiroivana toimii sovellukset, jotka tuntuvat ”peleiltä”, mutta silti auttavat saavuttamaan sen, mitä tarvitsen. Aikavaihtoehtoja on 1-60min.

”Kids Timer” on toinen sovellus, jota olen kokeillut ja minkä olen todennut toimivaksi. Tämä sovellus auttaa sinua päivän listojen kanssa ja tehtävissäsi. Voit käyttää sitä myös somen käytön hallitsemisessa. Sovellus on kuin oikea konkreettinen Time Timer. Älä hämäänny, että sovellus on tarkoitettu lapsille, se toimii hyvin myös aikuisille.

Saatavilla on monia muita sovelluksia, mutta nämä ovat ne, joita olen kokeillut tähän mennessä ja jotka ovat minulle tuttuja. Puhelimen kellotoimintoa käytän myös ajastamisessa ja muistuttamisessa.
Lisäksi puhelimenkalenteri on myös hyvin toimiva, kun vain muistaa laittaa sinne ylös kaikki menot ja muistettavat asiat.

Auttaako järjestäminen ADHD:tä?

Toinen tapa helpottaa järjestämistä on käyttää paperikalenteria tai muistivihkoa. Tämä voi auttaa sinua pitämään kirjaa tapaamisista, to-do-listoista ja muista tärkeistä päivämääristä. Asioiden fyysinen kirjoittaminen auttaa muistamaan asiat paljon paremmin. Digitaaliset muistutukset eivät aina toimi, varsinkin jos olet poikkeuksellisen hyvä jättämään huomioimatta puhelimeni ilmoitukset.

Pidä kalenteri aina esillä, älä laita sitä kaappiin tai laukkuun (jos et ole lähdössä johonkin). Paras vinkki on laittaa kalenteri tai muistivihko pöydälle, jotta voit kirjoittaa mitä tahansa muistiin, kun asia tulee mieleen tai näet sähköpostissa jotain, joka minun on muistettava. Suosittelen kalentereissa sellaisia versioita, joissa on riittävästi tilaa kirjoittaa ja selkeästi rajattu alueet mihin mitäkin voi kirjoittaa.
Muistivihot on hyviä listojen kirjaamiseen. Kirjoita fyysisesti ylös esim. kaikki muistettavat asiat sähköpostista, kirjeistä tai tekstiviesteistä, sen sijaan, että tallettaisin sähköpostit, joita et koskaan palaa lukemaan uudelleen. Tallennettujen sähköpostien läpikäyminen on uskomattoman ylivoimaista, mutta muistikirjaani tekemieni muistiinpanojen selaaminen vain tärkeistä tiedoista on paljon helpompaa.

Tarrat
Tarrat ja tarrakirjoitin voivat myös olla hyödyllisiä henkilölle jolla on ADHD. Asioiden merkitseminen voi auttaa sinua pysymään järjestyksessä ja helpottamaan tavaroiden löytämistä tarvittaessa. Kotisi pitäminen siistinä ja järjestyksessä on paljon helpompaa, jos kaikelle on paikkansa. Korien, laatikoiden tai rasioiden merkitseminen siellä olevalla tavaralla voi auttaa sinua muistamaan, missä tavarat ovat ja mihin ne on palautettava.

Auttaako järjestäminen ADHD:tä?

Muistilaput
Tarralapuista voi myös olla apua. Voit käyttää niitä muistuttamaan itseäsi tärkeistä tehtävistä tai pitämään kirjaa ideoista. Voit laittaa tarralappuja kylpyhuoneen peiliin, jääkaappiin, vaatekaappiin, ulko-oveen tai minne tahansa muualle, josta saatat saada visuaalisen muistutuksen.

Verkkosivustojen estot
Verkkosivustojen estäjät voivat myös olla hyödyllisiä. On olemassa useita verkkosivustojen estotoimintoja, jotka voivat auttaa sinua pysymään keskittyneenä tehtäviin. Jos sinun täytyy olla tietokoneellasi ja tehdä töitä tai jopa puhelimellasi, erilaiset sovellukset voivat estää sinua hajaantumasta muihin verkkosivustoihin, jotka vievät sinut pois tehtävän tekemisestä.

Jos kamppailet ADHD:n ja arki-järjestyksen kanssa, muista, että et ole yksin. Nämä tärkeät vinkit voivat helpottaa elämääsi. Luettelosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin aina luettelon kirjaamisesta tehtävälistasovelluksiin. Seuraa minua Instagramissa tai tilaa Youtube-kanavani saadaksesi lisää vinkkejä ja tietoja!

Kiitos ajastasi!

Krista

Updated:

Kuullessani ensimmäisen kerran tämän vertauskuvan, päätin ottaa sen valmennuksiin mukaan. Se sopii itselleni täysin, kuin myös äkkipikaiselle lapselleni myös ja uskon sen sopivan monelle asiakkaalle.

Mitä kelloseppä tekisi?

En muista tarkalleen miten juttu menee tai mistä sen ensimmäisen kerran luin, mutta kerron sen niin kuin olen sen itse sisäistänyt ja kertonut lapsilleni.

Kellossa on todella paljon pieniä osia, nippeli-nappeleita, joita ei edes näe ilman suurennuslasia. Pienten kellonosien paikalleen saaminen vaatii vakaita käsiä, mielettömän hyviä koordinaatio taitoja ja hyvää itsehillintää. Kellosta ei tule toimivaa jos pinna palaa herkästi ja kello nippeli-nappeleineen lentää seinään.

Kellosepän on keskityttävä yhteen asiaan kerrallaan, pidettävä taukoja, noustava ihan ylös ja hengitettävä.

Joten ensi kerralla, kun tuntuu, että hermot pettää. Kysy itseltäsi, “mitä kelloseppä tekisi?”

Pysähdy. Hengitä ja keskity siihen mitä olit tekemässä. Jos on tarpeellista (ja mahdollista), ota pieni tauko, nouse ylös ja käy tekemässä pieni kävelylenkki.

Hyväksy tunne! Se ei tule kestämään kauan, kun hyväksyt ja käsittelet sitä.

Mukavaa päivää!

Krista

Updated:

Nepsy tutuksi on kehittämäni luento lapsille ja nuorille.
Kyseessä on luento, joissa käsitelen neuropsykiatrisia oireyhtymiä. Luennon tarkoitus on lisätä tietoisuutta neuropsykiatrisista haasteista ja tarjota ajankohtaista tietoa opettajien lisäksi myös lapsille sekä nuorille. Tärkeää muistaa, että neuropsykiatriset haasteet voivat ilmetä hyvin eri tavoin eri ihmisillä!

Read More..
Updated:

Aihe, josta kuulemme PALJON. Jotkut ihmiset pitävät sitä palkintona, jotkut ihmiset näkevät ruutuajan haitallisena. Mutta entä jos jollakulla on aito tarve sille?

Monet nepsy lapset ja aikuiset uppoutuvat elektroniikan maailmaan ja se on hyödyllinen heille monista syistä, mutta ihmiset arvostelevat usein vanhempia, jotka antavat lastensa käyttää ipadeja, puhelimia ja kannettavia tietokoneita usein, koska he eivät ymmärrä, mitä tapahtuu, kun he käyttävät sitä.

Read More..
Updated:

Koulun alku voi luoda ahdistusta lapselle, joilla on erityistarpeita ja myös hänen vanhemmille. Toivottavasti nämä vinkit helpottavat siirtymistä kesäloman hauskuudesta syksyn oppimiseen.

Read More..

Enemmän myötätuntoa ja voimavaroja erityislasten vanhemmille.
Positiivisuutta ja toivoa on välillä vaikea löytää, mutta tietoisuus, armollisuus ja hyväksyntä ovat toimivia työkaluja voimavarojen lisäämiseksi.

Read More..
Updated:

ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) on yksi yleisimmistä lasten ja aikuisten neuropsykiatrisista häiriöistä, mutta usein se ymmärretään väärin. ADHD-viikon tavoitteena on korjata väärinkäsityksiä ja sekä pistää ihmiset ajattelemaan.

Read More..

Jo ennen lapsen syntymää vanhemmat haaveilevat perheen tulevaisuudesta. Milloi näemme lapsen ensimmäisen hymyn, kuulemme ensimmäiset sanat ja koska lapsi ottaa ensimmäiset askeleet?
Mutta erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhempien unelmat voivat näyttää hieman erilaisilta. Erityislasten vanhemmille heidän lapsensa elämä ei todennäköisesti ole sitä, mitä he kuvittelevat.

Read More..
Designed By David Lomas