ruutuaika

Ruutuaika

Aihe, josta kuulemme PALJON. Jotkut ihmiset pitävät sitä palkintona, jotkut ihmiset näkevät ruutuajan haitallisena. Mutta entä jos jollakulla on aito tarve sille?

Monet nepsy lapset ja aikuiset uppoutuvat elektroniikan maailmaan ja se on hyödyllinen heille monista syistä, mutta ihmiset arvostelevat usein vanhempia, jotka antavat lastensa käyttää ipadeja, puhelimia ja kannettavia tietokoneita usein, koska he eivät ymmärrä, mitä tapahtuu, kun he käyttävät sitä.

Joten mitä ruutuaika todella tekee autistiselle ja/tai ADHD-lapselle?

1. Tuttujen videoiden katseleminen tai suosikkikappaleiden kuuntelu yhä uudelleen ja uudelleen voi itse asiassa olla eräänlaista stimmausta. Se auttaa lasta säätelemään tunteitaan, rauhoittamaan aivojaan ja lepäämään henkisesti aistirikkaassa ja stressaavassa maailmasta.

2. Monet nepsy lapset oppivat omalla tavallaan, omassa tilassaan, omana aikanaan. Opetusvideot voivat jopa opettaa enemmän kuin opettaja, koska heidän kotiympäristönsä on tutumpi ja rauhallisempi kuin luokkahuone.

ruutuaika

3. Sen avulla lapsi voi estää stressiä aiheuttavia ulkoisia ärsykkeitä, kuten sairaalan odotushuoneet, supermarketit tai ravintolat. Ehkä kuulokkeet päässä lapsesta tuntuu, että hän pystyy olemaan ylikuormittavassa ympäristössä.

4. Monet nepsy lapset muodostavat ystävyyssuhteita verkossa tai pystyvät kommunikoimaan ystäviensä kanssa paljon helpommin verkossa kuin henkilökohtaisesti. Se voi itse asiassa olla heidän vähiten stressaava tapa sosialisoitua. Tietenkin turvalliset nettitoimenpiteet on otettava huomioon, kuten ikärajat.

5. Oma tabletti tai puhelin kuulokkeilla voi antaa lapselle mahdollisuuden osallistua perheen yhteiseen aikaan. Nepsy lapselle pitkät koko illan elokuvat voivat olla hankalia ja jopa tuskaista istua paikallaan niin kauan. Mutta jos heillä on tabletti tai puhelin, he voivat ilomielin osallistua perheen elokuvailtoihin. Sama pätee lautapeleihin ja ulkona syömiseen.

Kuten kaikissa asioissa, ruutuaikaa ei pidä liioitella. Epäilemättä autistiset ja ADHD-lapset tarvitsevat kuitenkin näitä työkaluja useammin yrittääkseen elää rauhanomaisesti tässä neurotyypillisessä maailmassa.

Joten jos näet vanhemman sallivan lapsensa leikkiä tabletilla ruokapöydässä ravintolassa, perheen retkellä tai bussipysäkillä.  Pysähdy ja mieti ensin. Sinulla ei ole aavistustakaan, mikä tarkoitus elektroniikan käytöllä sillä aikaa on.

Kiitos ajastasi! Ihanaa syyskuuta juuri sinulle!

Krista

Designed By David Lomas